'vozi miško dok grad propada'

[FOTO/VIDEO] Parkirali autiće ispred zagrebačkog Holdinga jer se protive nabavci skupocjenih automobila

10.08.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Inicijativa Zagreb te zove postavila je autiće ispred zagrebačkog Holdinga u znak prosvjeda protiv nabavke novih skupocjenih automobila. Aktivisti su svoj performans nazvali 'Vozi Miško dok grad propada'

Inicijativa Zagreb te Zove postavila je autiće ispred zagrebačkog Holdinga u performansu 'Vozi Miško dok grad propada'. Reakcija je to na spornu nabavku novih 266 vozila vrijednih 16,6 milijuna kuna plus PDV za zagrebački Holding i šest njegovih tvrtki nakon što je Zagreb pretrpio potres i poplavu.

Sedam zagrebačkih javnih tvrtki namjerava sklopiti okvirni sporazum za najam vozila, među kojima su i luksuzni osobni automobili poput A6, BMW-a 5 ili Mercedesa E klase. Prema dokumentaciji te javne nabave koja je sad u postupku prethodnog savjetovanja, vozila bi se u najam uzela na rok od 730 dana, odnosno dvije godine.

  • +7
Zagrebački aktivisti ispred Holdinga parkirali autiće u znak prosvjeda protiv nabavke vozila Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački holding demantirao je u petak poslijepodne tvrdnje kako nabavlja 312 automobila u vrijednosti 16,6 milijuna kuna plus PDV, među kojima i luksuzne automobile, jer je "u tijeku tek postupak savjetovanja za pripremu nabave i informiranje", a sklapanje okvirnoga sporazuma nije obvezujuće.