BOROVEC:

'Paravinju se zasad ne povezuje s nestankom Slovakinje'

28.06.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Dragana Paravinju, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja i ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, zasad se ne povezuje s nestankom i smrti 48-godišnje Slovakinje Viere Malavikove u Murteru 2008., kao što nagađaju neki mediji, doznaje se danas u MUP-u.

'O tom slučaju se već od ranije vodi kriminalističko istraživanje i za sada nema nikakvih indicija i sumnji, a kamoli dokaza da bi Paravinja bio povezan s time, no policija će kao i do sada provjeriti sve informacije', izjavio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Slovakinja Viera Malavikova nestala je krajem listopada 2008. u Murteru, a njezino truplo pronađeno je 80-ak dana poslije, 17. siječnja 2009., u moru uz Veliki Vinik, otok kraj Murtera. Truplo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi je li žena bila žrtva zlostavljanja.

Mediji su objavili da je jedan od murterskih ugostitelja u čiji je lokal Slovakinja navratila s mužem prepoznao Paravinju kao muškarca koji joj se 'besramno upucavao'. Mediji pišu kako slučaj nestale Slovakinje i 17-godišnje Antonije Bilić povezuje činjenica da su obje stopirale na cesti.

Naime, i Malavikova je u vrijeme nestanka viđena kako stopira od Zadra do Rijeke. Borovec je rekao kako proteklih dana nije prijavljen nijedan novi slučaj s kojim bi Paravinja mogao biti povezan.

Pošto se prošlog tjedna intenzivirala potraga za 17-godišnjom Antonijom Bilić i otkrilo da je glavni osumnjičenik Paravinja, policiji se javila 25-godišnja djevojka koja tvrdi da ju je upravo Paravinja pokušao silovati 28. lipnja prošle godine na području Omiša. Ona je također stopirala, a Paravinja ju je povezao svojim kamionom.