OPTUŽBA ZA SILOVANJE

Paravinju idućeg tjedna vraćaju u BiH

17.12.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Vlasti Republike Hrvatske izručit će sljedećeg tjedna Bosni i Hercegovini Dragana Paravinju optuženog za silovanje i ubojstvo Antonije Bilić iz Drniša kako bi Okružni sud u istočnom Sarajevu mogao donijeti drugostupanjsku presuda nakon što je u prvostupanjskom postupku proglašen krivim za silovanje i osuđen na dvoipolgodišnju kaznu zatvora, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

Po navodima iz tužiteljstva u istočnom Sarajevu Paravinja će 22. prosinca nazočiti sudskoj raspravi nakon što su se tamošnje tužiteljstvo i obrana žalili na prvostupanjsku presudu kojom je potvrđeno da je 2002. godine silovao ženu s Pala. Tužiteljstvo je tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobađajuću presudu.

U Tužiteljstvu u istočnom Sarajevu nisu mogli potvrditi hoće li nakon izricanja drugostupanjske presude biti ponovno izručen Hrvatskoj.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo je pred šibenskim Županijskim sudom optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva i dva kaznena djela silovanja u pokušaju Dva od navedenih triju djela, teško ubojstvo i silovanje u pokušaju, odnose se na maloljetnu Antoniju Bilić iz Kričaka pokraj Drniša koja je nestala 7. lipnja ove godine pošto se na mostu preko Čikole ukrcala u Paravinjin kamion.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.