NAJAVILA ŽALBU NA PRESUDU

Paravinjina odvjetnica tvrdi da ima dokaze da je on nevin

19.10.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Obitelj Antonije Bilić zadovoljna je nepravomoćnom presudom koju je Draganu Paravinji danas izrekao Županijski sud u Šibeniku i prihvatila ju je kao apsolutnu istinu, rekao je novinarima nakon čitanja obrazloženja presude odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić

Odvjetnica Dragana Paravinje po službenoj dužnosti Ankica Giljanović najavila je žalbu na presudu Županijskoga suda.

Obrana smatra, obrazložila je, da se takva presuda ne temelji na valjanim dokazima. Obrana je pružila dovoljno argumentiranu završnu riječ zbog koje je predložila donošenje oslobađajuće presude u odnosu na sva kaznena djela koja se Paravinji stavljaju na teret, rekla je Giljanović.

Koji su to dokazi na kojima obrana temelji tvrdnje o Paravinjinoj nevinosti, Giljanović nije otkrila jer o pojedinostima iz spisa ne smije govoriti javno. Novinarima je još rekla kako Paravinju nakon čitanja presude nije vidjela.

'On nije htio slušati obrazlaganje presude jer vjerojatno smatra da je to povezano s tim što je već prije osuđen. Žao nam je što je javnost isključena iz postupka jer možda postoji određeni interes da i on kaže neke činjenice', zaključila je Giljanović. Paravinjino ponašanje u sudnici nije željela komentirati.


Dragana Paravinju sud je danas proglasio krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić prošle godine te za silovanje u pokušaju Omišanke 2010. godine i osudio ga je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Sudbina je gorka, nema ni Antonijina tijela, a obitelj sada moli Boga da se ono pronađe, rekao je Ljubičić.

Od obitelji Bilić danas je u sudnici bila jedino Antonijina sestra Ana Bilić, koju je izricanje presude potreslo te je izbjegla novinare. Obitelj Bilić je shrvana i nisu imali snage slušati presudu, rekao je odvjetnik Ljubičić.

Ipak, dodao je, zahvalni su novinarima jer su slučaj digli na razinu koja je rezultirala ovakvim pokušajem utvrđivanja istine. Odvjetnik obitelji Bilić rekao je kako obitelj policiju drži odgovornom što Antonijino tijelo još nije pronađeno. 'Treba pošteno reći da je policija odradila veliki posao, ali su isto taklo napravljeni određeni propusti', ustvrdio je Ljubičić. Komentirajući ponašanje Dragana Paravinje tijekom čitanja presude, osmijeh prilikom ulaska u sudnicu i njegove tvrdnje kako mu je sve namjestio Tomislav Karamarko, Ljubičić je rekao kako to najviše govori 'o njegovoj strukturi osobnosti'.