MONSTRUMU DVIJE GODINE I DESET MJESECI

Paravinja osuđen zbog pokušaja silovanja!

15.07.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja iz 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora

Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja iz 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora.


U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su utvrđene tjelesne ozljede na Paravinjinoj žrtvi G. S. iz Pala (ugrušci krvi u nosu, masnice, itd.).

Tužitelji su u izjavi novinarima kazali da je tužiteljstvo za Paravinju tražilo 10 godina zatvora, te su najavili žalbu. Žele da se ocijeni je li ova kazna adekvatna, te tvrde da ne vjeruju da će Paravinja biti izručen Hrvatskoj prije nego li presuda postane pravomoćnom.

Odvjetnica Dragana Paravinje Milana Bulić kaže da će on ostati u istražnom zatvoru u Kuli, u istočnom Sarajevu, sve dok presuda ne postane pravomoćna. I tužiteljstvo i obrana su najavili žalbe, piše Jutarnji list

Tužiteljica je za Paravinju tražila maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora, a on je na ročištu održanom prije tri dana rekao kako nije kriv za pokušaj silovanja iz 2002. u selu Dvorišta, zbog čega je danas nepravomoćno osuđen.

Paravinja se pokušao opravdati kazavši kako su ozljede tek lakše prirode i da nije bilo pokušaja silovanja jer je on obiteljski čovjek, otac dvoje djece, te da je krivo shvaćen.


Žena koja ga optužuje za pokušaj silovanja bila je u sudnici i prepoznala ga je kao osobu koja ju je napala prije devet godina, a pred sudom u Sokolcu ispričala je sve bolne detalje onoga što se dogodilo i otkrila kako ju je najviše smetalo što je poslao svoju suprugu da moli za promjenu njena iskaza pred sudom.

Tužiteljica je nakon njena svjedočenja kazala kako je Paravinja manipulator kojemu su uvijek drugi krivi za sve za što ga se optužuje i potom citirala sudsku vještakinju koja ga je opisala kao ubrojivu osobu, koja zna što čini.