DNK ANALIZA POKAZALA

Paravinja nema veze s ubojstvom i silovanjem Amine

14.07.2011 u 08:46

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini objavilo je u srijedu kako su na temelju analize DNK uzorka uzetog od Dragana Paravinje odbačene sumnje da je on povezan s ubojstvom 21-godišnje djevojke iz Sanskog Mosta počinjenim 2004. godine

'DNK nalaz Dragana Paravinje uzet po nalogu Županijskog suda u Bihaću je negativan', pojašnjeno je u priopćenju tužiteljstva dostavljenom medijima.

Ranije ovog tjedna policijski istražitelji ispitali su u zatvoru 'Kula' u Istočnom Sarajevu Paravinju zbog sumnje da bi on mogao biti povezan s ubojstvom djevojke Amine Šabanagić koja je zadavljena.

Taj slučaj nikada nije zaključen jer počinitelj nije otkriven, a policiju je na sumnju navela činjenica da je Šabanagić ubijena na isti način na koji je Paravinja opisao ubojstvo Antonije Bilić u prvom iskazu danom istražiteljima nakon uhićenja kod Srpca u BiH u lipnju.

Stoga je uzet i uzorak Paravinjin DNK kako bi se usporedio s uzorkom pronađenim na mjestu umorstva Amine Šabanagić, no analiza je pokazala kako se ti uzorci ne podudaraju.

'Osumnjičeni Dragan Paravinja ne može se dovesti u vezu s ubojstvom Amine Šabanagić', potvrdilo je tužiteljstvo u Bihaću. Paravinji bi u petak u Sokolcu trebala biti izrečena presuda po optužnici koja ga tereti za kazneno djelo pokušaja silovanja jedne djevojke počinjeno 2002. godine.

Optužba je zatražila maksimalnu zatvorsku kaznu od deset godina, a obrana oslobađanje ili eventualno izricanje uvjetne osude.