STANJE U LIBIJI I PAKISTANU

Papa zabrinut zbog napetosti u Africi i Aziji

06.03.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je, nakon molitve Angelusa na Trgu Sv. Petra, izrazio 'rastućom zabrinutost zbog napetosti' u različitim zemljama Afrike i Azije, među kojima je posebno istaknuo Libiju i Pakistan

'Pratim stalno i s rastućom zabrinutošću napetosti koje se ovih dana odvijaju u različitim zemljama Afrike i Azije', kazao je Benedikt XVI. obraćajući se tisućama vjernika. 'Molim Svevišnjeg da žrtvovanje života pakistanskog ministra Šahbaza Batija probudi u svijesti ljudi hrabrost i navede ih na poštivanje vjerske slobode svih ljudi', dodao je Papa.

Šahbaz Bati, katolik koji se borio za ukidanje smrtne kazne u slučaju blasfemije i gorljivi zaštitnik kršćanske manjine, ubijen je 2. ožujka u Islamabadu kad su nepoznate osobe izrešetale njegov automobil.

Pakistanski ministar za vjerske manjine bio je jedini kršćanin u vladi i islamski ekstremisti prijetili su mu smrću. 'Moje misli upućene su nadalje Libiji gdje su nedavni sukobi izazvali brojne smrtne slučajeve i rastuću humanitarnu krizu', nastavio je Benedikt XVI.

Radi se o prvoj izravnoj reakciji poglavara katoličke crkve na događaje u Libiji.