ISKAZ DRAGANA PARAVINJE

'Pao mi je mrak na oči kada me nazvala četnikom'

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo RH objavilo je na svojim stranicama istražni zahtjev protiv Dragana Paravinje u kojoj navode kako sumnjaju da je Paravinja ubio Antoniju Bilić kako ona ne bi nikome mogla reći da ju je on pokušao silovati

'Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je tijekom poslijepodneva istražnom sucu za mladež Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina rođenog 1969. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva i kazneno djelo silovanja u pokušaju', piše na stranicama DORH-a.

Navode da postoji osnovana sumnja da je '42-godišnjak oko 10 sati 7. lipnja 2011. na cesti Šibenik-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na Čikoli ugledao maloljetnicu Antoniju Bilić koja je stopirala, nakon čega se kamionom okrenuo i stao te je povezao, no u jednom trenutku se vozeći prema Splitu zaustavio u namjeri da sa njom ostvari spolni odnos, a kako u tome nije uspio, osnovano se sumnja da je, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio maloljetnicu'.

U istražnom zahtjevu predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog posebno teških okolnosti djela te da se naloži izdavanje tjeralice.

Prema pisanju Večernjeg lista koji tvrde da su u posjedu cjelog iskaza Dragana Paravinje u policiji, Paravinja je priznao da se nabacivao Antoniji: 'Na putu prema Zagrebu, na raskrižju puteva Split – Drniš, Drniš – Šibenik, pored puta sa svoje lijeve strane primijetio sam djevojku koja je stopirala u suprotnom smjeru. Primijetio sam da je bila lijepa, crne duže kose i da je na sebi imala traperice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je o ramenu držala žensku torbu.'

Paravinja ju je potom pitao želi li s njime u Zagreb na što je ona rekla da ide u Split. On je okrenuo kamion i vratio se po nju. U kamionu joj se nabacivao, te je nedugo potom zaustavio kamion jer je želio prijeći na stranu djevojčina sjedišta. Antoniju je njegova nakana uzrujala pa ju je, piše vecernji.hr, pokušao smiriti.

Jutarnji list prenosi izjavu supruge Dragana Paravinje: 'Dragan je za mene mrtav. Nikad ga više ne želim vidjeti. Sve što sada želim jest živjeti sa svojom djecom na miru', rekla je Milijana Paravinja.

Navodi se da je svađa kulminirala kada je Paravinja odbio zaustaviti kamion nedaleko od njenog rodnog sela Kričke. Prema pisanju Jutarnjeg, rekao je da se na Antoniju posebno naljutio kada ga je nazvala četnikom: 'Ni sam ne znam što mi je bilo. Nakon što me opsovala na nacionalnoj osnovi i rekla da sam četnik, pao mi je mrak na oči i zaustavio sam kamion!'

Nakon što je, kako tvrdi, zadavio žrtvu, kamionom se nastavio voziti prema obližnjem mostu na rijeci Krki. Osvrnuo se kako bi vidio ima li svjedoka, otvorio vrata i djevojku gurnuo kroz njih, u Krku.

Potraga za nestalom Antonijom završena je u 15,30 sati.

Pretragom terena na području od Oklaja do Kistanja nije pronađeno tijelo Antonije Bilić, iako je pretraživana lokacija koju je jučer istražiteljima otkrio Paravinja, kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Potraga za Antonijom nastavit će se sutra. Pretraživat će se isto područje, budući da je riječ o velikom terenu kojega nije moguće proći samo u jedan dan, kazala je Kosor.

Podsjetila je kako su danas u potrazi, osim pripadnika PU šibensko-kninske, sudjelovali i pripadnici plicijskih uprava splitsko-dalmatinske i zadarske, Interventne policije te HGSS-a i vatrogasaca, sveukupno 130 ljudi. Glasnogovornica je dodala kako i sutra očekuje toliki odaziv.