KRAO SVE I SVAŠTA

Pao lopov koji je od 2008. operirao po Pelješcu

09.12.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Policijski službenici u utorak su u Orebiću zaustavili i prekontrolirali osobno vozilo marke Mercedes, bosanskohercegovačkih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak iz Donjih Andrijevaca. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da 23-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanja te da je višestruki počinitelj istog prekršaja, zbog čega je uhićen te doveden u prostorije policije. Također, zbog sumnje u počinjenje više provala na području Pelješca, nad 23-godišnjakom je provedeno i kriminalističko istraživanje

Osnovano se sumnja da je 23-godišnjak tijekom noći 26. kolovoza 2008. provalio u kiosk Tisak u Orebiću iz kojeg je otuđio novac, cigarete, piće i ostale predmete u vrijednosti od oko tisuću kuna.

Tijekom noći 29. studenog 2009. provalio je u prostorije agencije u Orebiću iz koje je otuđio oko 1.700 kuna.

27. srpnja 2010.godine iz vikend kuće u Vignju otuđio je mobitel i novčanik u kojem se nalazio novac, više bankovnih kartica, osobni dokumenti u vlasništvu oštećene 56-godišnjakinje iz Siska. Također je utvrđeno da je koristeći se ukradenom karticom s bankomata u Vignju u dva navrata podigao četiri tisuće kuna. Ukupna materijalna šteta iznosi oko sedam tisuća kuna.

30. srpnja 2010.godine iz sobe hostela u Orebiću otuđio je prijenosno računalo, dva mobitela, GPS uređaj i druge predmete u vlasništvu 44-godišnjeg državljanina Poljske oštetivši ga za iznos od sedam tisuća kuna. Ovu provalu počinio je zajedno s 20-godišnjakom s područja Benkovca, koji će po pronalasku bit doveden pred istražnog suca.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja 23-godišnjak je jučer uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud Korčula gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od tisuća kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Zbog počinjene četiri teške krađe provaljivanjem osumnjičeni 23-godišnjak je danas uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.