poteškoće sa cezih-om

Pao informatički sustav u bolnicama diljem Hrvatske, nitko nije imao uvid u uputnice

18.08.2022 u 12:37

Bionic
Reading

U bolnicama diljem Hrvatske jutros je pao informatički sustav, tako da nisu imale uvid u elektroničke uputnice. Iz HZZO-a priznaju problem, a iz KBC-a Zagreb poručuju kako imaju problema, ali ih rješavaju

'Jutros je pao elektronički sustav naručivanja u bolnicama diljem Hrvatske. Što je dovelo do toga, nismo uspjeli saznati, no iz najveće bolnice u Hrvatskoj, KBC-a Zagreb doznajemo da će svi pacijenti biti zbrinuti', potvrdio je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, Milivoj Novak, prenosi HRT.

Prema njegovim riječima pao je sustav elektroničkog naručivanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Novak dodaje da će svi bolesnici koji su danas došli u bolnice biti zbrinuti te će se podaci unositi ručno. Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kažu da je tijekom jutra došlo do povremenog usporenog rada CEZIH sustava.

'Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Korisnici sustava CEZIH odmah su nakon detekcije zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na našim službenim stranicama, objašnjavaju iz HZZO.