opća skupština un-a

Pantovčak opovrgnuo napise o susretu predsjednice Grabar Kitarović i srbijanskog ministra Dačića

24.09.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Ured hrvatske predsjednice opovrgnuo je u utorak napise više medija o bilateralnom susretu Kolinde Grabar Kitarović sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, ocijenivši da se 'kurtoazni susret i pozdrav na hodniku' ne mogu nazvati bilateralnim susretom, te da je 'nepristojno i politički nekorektno' tako ga okarakterizirati

Prema priopćenju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova, Dačić je imao niz kraćih susreta s visokim dužnosnicima iz regije i svijeta uoči početka 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, a među njima su naveli i susret s Kolindom Grabar Kitarović, što je prenijelo više hrvatskih medija.

Iz ureda hrvatske predsjednice priopćeno je da je ona, među ostalima, imala bilateralne susrete s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom, kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predstavnicima Googlea i Svjetske židovske organizacije, ali ne i s Ivicom Dačićem.

'Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem', naglasio je Pantovčak.

'Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni susret smatramo nepristojnim i nekorektnim', priopćio je Ured predsjednice.