čeka ih stresan vikend

Panika u Ljubljani, evo što je izazvalo ogorčenje stanovnika glavnog grada Slovenije

22.10.2021 u 17:13

Bionic
Reading

Ljubljančani će se ovog vikenda suočiti sa situacijom koju nimalo nisu željeli. Naime, iz lokalnog komunalnog poduzeća Elektro Ljubljana upozorili su stanovnike glavnog grada Slovenije kako bi tijekom vikenda mogli ostati djelomično ili potpuno bez grijanja i tople vode

Energetika Ljubljana moli sve korisnike toplinske energije da predvide mogućnost prekida isporuke toplinske energije u razdoblju od petka navečer do nedjelje prijepodne zbog zahtjevnog zahvata na izgradnji novog plinsko-parnog bloka.

Nažalost, ova faza izgradnje je počela sada kada je već hladnije, ali sam zahvat ne može se prilagoditi stvarnim potrebama korisnika toplinske energije, objasnili su.

Prema objašnjenjima tvrtke, ti su radovi vezani uz provedbu trenutno najveće energetske i ekološke investicije kojom će se iduće godine iz Ljubljane izvući veći dio ugljena.

Kako su napisali u priopćenju, svjesni su da je svaki duži prekid opskrbe toplinom vrlo uznemirujući, pa se ispričavaju svim kupcima koji tijekom izgradnje neće imati toplinu ili toplu vodu za domaćinstvo zbog neugodnosti i mole za razumijevanje.

S obzirom na to da će se jutarnja temperatura tijekom vikenda spustiti blizu nule (u nedjelju ujutro prognozirana su samo tri stupnja Celzija), Ljubljančanima umjesto opuštenog vikenda prijeti smrzavanje.