OGLASIO SE MOST

Panenić: Opcija s Marićem nam nije prihvatljiva

11.06.2016 u 19:15

Bionic
Reading

Otkako je jučer HDZ za novog mandatara predložio Zdravka Marić nismo čuli gotovo nijedan komentar iz SDP-a i Mosta. No, i tome je došao kraj jer je HDZ-ov prijedlog u RTL-u Danas komentirao Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić

'Most u ovoj Vladi podržava Oreškovića. On je bio prijedlog HDZ-a, mi smo prihvatili i ostvarili jako dobru suradnju. Vidljivi su i rezultati te suradnje. I dalje stojimo na toj poziciji. Ne idemo trgovati, ne idemo u preslagivanja. Što se nas tiče, bilo koja opcija, pa i ova s Marićem, definitivno nije prihvatljiva', kazao je Panenić.

Na pitanje smatra li da suradnja s Marićem ne bi bila dobra ili je to jednostavno HDZ-ov potez da se spasi što se spasiti da, Panenić je kazao: 'U Vladi se nalaze ljudi za koje bismo mi željeli da odu, konkretno, prvi potpredsjednik Karamarko. Njegovo ime se često pojavljuje na naslovnim stranicama, povezuje ga se sa aferama. To je neprihvatljivo. Nije stvar u čekanju Povjerenstva, već osoba sama mora shvatiti koja je težina i politička odgovornost'.

'Ukoliko Vlada pod premijerom Oreškovićem ne bude mogla opsatiti, onda smo mi definitivno za nove izbore', rekao je Panenić za RTL.