MINISTAR U VUKOVARU

Panenić: Hrvatska je najbolja poduzetnička zemlja u regiji

18.04.2016 u 19:22

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekao je u ponedjeljak studentima vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke da je Hrvatska poduzetnička zemlja u kojoj možda nisu svi uvjeti idealni za bavljenje poduzetništvom, ali smo u regiji u tom pogledu svakako najbolji

'Imamo jako puno pritužbi na javnu nabavu. Želimo da ona bude protočnija i da nam se ne dogodi da nam veliki projekti koji se financiraju iz EU padnu upravo na javnoj nabavi', rekao je Panenić i dodao kako više nema vremena za rasprave o reformama te da se one odmah moraju početi provoditi.

Po njegovim riječima, za određene skupine u hrvatskome društvu reforme će biti bolne.

'Govorim o reformi javne uprave i pravosuđa dok se javna poduzeća moraju restrukturirati i postati konkurentna. Tu nema izbora. Inzistirat ću na provedbi reformi', istaknuo je Panenić.

Također je rekao kako je kao član Vlade mladima došao predstaviti njezine programe i prenijeti im što mogu napraviti kako bi pomogli svojoj zajednici. Studentima vukovarskog Veleučilišta govorio je i o svojoj izobrazbi i poslovima kojima se bavio prije nego što je postao ministar.