BIH UHITILA 14 DILERA

Palo 150 kilograma 'skunka' za Hrvatsku!

07.07.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Policija u Bosni i Hercegovini u srijedu je uhitila 14 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u ilegalnom prometu droge namijenjene tržištu u Hrvatskoj, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Kako je objašnjeno, velika policijska akcija provedena je po nalogu Državnog tužiteljstva BiH, a pretraženo je 14 različitih lokacija, uglavnom na području Mostara, no i drugih gradova na području Hercegovine.

Uz graničnu policiju te entitetska ministarstva unutarnjih poslova akciju vode tužitelji iz posebnog odjela za organizirani kriminal pri Tužiteljstvu BiH.

Policija i tužiteljstvo sumnjaju da su uhićeni sudjelovali u prebacivanju droge s područja Crne Gore, preko Hercegovine prema Hrvatskoj. Da bi akcija bila uspješno provedena, ostvarena je bliska suradnja i s policijom i pravosuđem Hrvatske i Crne Gore, ističe tužitelj BiH.

Za sada su prikupljeni dokazi da su uhićene osobe pokušale prebaciti u Hrvatsku više od 150 kilograma droge 'skunk', a pretpostavka je da je njezina vrijednost na crnom tržištu u Hrvatskoj veća od 150.000 eura.

Svi uhićeni predani su tužitelju koji će odlučiti o podnošenju zahtjeva Sudu BiH za određivanje pritvora.