SMRTONOSNA IGRA

Paljenje baruta teško i lakše ozlijedilo dječake

24.08.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Dvojica maloljetnika u Gornjoj Varoši zapalili su barut pri čemu je jedan teško ozlijeđen, a drugi lakše, izvijestila je danas brodsko-posavska Policijska uprava

Kako je priopćeno, 15-godišnjak i 12-godišnjak ušli su u subotu u nenastanjenu obiteljsku kuću u Gornjoj Varoši, kojom se koristi J.G. (46), u kojoj su pronašli manju količinu baruta. U neposrednoj blizini kuće zapalili su barut pri čemu su se ozlijedili. Prevezeni su u Opću bolnicu u Novu Gradišku, gdje je utvrđeno da je 15-godišnjak teško ozlijeđen, zbog čega je prevezen na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb, a lakše ozlijeđeni 12-godišnjak liječničke pomoći pušten je kući.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Slavonskome Brodu u premetačini te obiteljske kuće pronađeno je i oduzeto sedam komada streljiva, 111 centimetara sporogorećega štapina i sedam komada elektrodetonatorskih kapisla koje je J.G. neovlašteno posjedovao.

Radi upravnog postupka, od J.G. privremeno su oduzeta dva pištolja, četiri puške, oružni list za držanje oružja i dva oružna lista za njegovo držanje i nošenje.

Protiv J.G. slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju te kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.