NEKONTROLIRANA VATRA

Palio strnište, pa zapalio kukuruz i voćnjak u susjedstvu

20.07.2011 u 08:38

Bionic
Reading

Vatra na strništu, koju je neodgovorni Bapčanin ostavio bez kontrole, proširio se nedaleko od sela Bapska u iločkom području i na okolna polja kukuruza i suncokreta te obližnji voćnjak te prouzročio veliku materijalnu štetu

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je o požaru koji se u utorak dogodio na poljoprivrednim površinama nedaleko od Bapske u kojem je pričinjena velika materijalna šteta, neslužbeno procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Za sada se sumnja na nepoznatog počinitelja koji je otvorenim plamenom izazvao požar na strništu pšenice, nakon čega se udaljio i ostavio vatru bez kontrole. Vatrena stihija proširila se i na obližnje poljoprivredne površine zasijane kukuruzom i pšenicom te voćnjak s višegodišnjim nasadima jabuke i kruške.

U požaru je izgorjelo nekoliko redova kukuruza i suncokreta te 68 stabala kruške i jabuke. Vatru su obuzdali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ilok. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba

Paljevine strništa, a posebice nekontrolirano širenje vatre, unatoč policijskim i upozorenjima vatrogasaca, česte su na istoku Hrvatske nakon žetvenih radova. Počinitelj iz Bapske prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. U međuvremenu, policija čini sve kako bi otkrila njegov identitet.