OSTALI BEZ PLIJENA

Pali s ukradenim mesom iz škrinja i novcem

03.02.2010 u 15:44

Bionic
Reading

Policajci Postaje granične policije Stara Gradiška pronašli su u ponedjeljak navečer na željezničkom kolodvoru u Zapolju dvije putne torbe prepune plijena iz pljački obiteljskih kuća i automobila iz kojih su dvojica provalnika krala doslovno sve, od zamrznutog mesa iz škrinja do prijenosnog računala i novca

U zgradi željezničkog kolodvora u Zapolju kod Slavonskog Broda policajci su zapazili ostavljene dvije putne torbe. Kako se vlasnici torbi nisu pojavljivali, policajci su ih otvorili, te su tako sasvim slučajno pronašli gotovo sav plijen dvojice kradljivaca koji su, u samo tri dana, počinili pet kaznenih djela na području Nove Gradiške, i to dvije krađe i tri teške krađe provaljivanjem.

Već u utorak je policija ušla u trag te uhitila 19-godišnjaka i 24-godišnjaka koji su zajedno provaljivali u kuće. Krali su i iz osobnih automobila, čiji su im vlasnici nesvjesno pripomogli, ostavivši otključana vrata svojih limenih ljubimaca. Nezaključana su vrata tako mogla skupo stajati 41-godišnjaka iz čijeg je otključanog automobila dvojac ukrao prijenosno računalo, a potom su mu, iz isto tako otključane obiteljske kuće, ukrali tri CD medija sa snimljenim filmovima i baterijsku lampu.

Ništa bolje nije prošla ni 32-godišnja žena kojoj su kradljivci iz otključanog automobila otuđili novčanik sa 250 kuna i svim dokumentima, od osobne i zdravstvene iskaznice, pa do bankovne kartice, uz koju je čak bio i PIN. Kradljivci, koji su kako doznajemo, već od ranije jako dobro poznati policiji, provalili su i u kuću 80-godišnjeg starca te mu ukrali par cipela, dok su u kući 60-godišnje žene ispraznili zamrzivač, potrpavši u torbe smrznuto meso, koje ipak nisu stigli pojesti jer je, kao i ostale ukradene stvari, vraćeno vlasnicima.

U suradnji s državnim odvjetništvom protiv 19-godišnjaka i 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom ODO-u za mladež zbog teških krađa, a iz policije apeliraju na građane da i sami porade na svojoj sigurnosti te da ne ostavljaju otključana vrata svojih kuća, stanova i automobila, što kradljivcima uvelike olakšava posao.