U ZAGREBU

Pali pljačkaši s plastičnim pištoljima

27.05.2012 u 16:34

Bionic
Reading

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom koji je 25. svibnja oko 16,35 sati počinio razbojništvo u Ninskoj ulici u poslovnici za otkup plemenitih metala otuđivši oko 10.000 kuna, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka na konferenciji za novinare

Utvrđeno je da se osumnjičeni automobilom 'škoda fabia' zagrebačkih registracija dovezao do poslovnice te je prijeteći plastičnim pištoljem, od 28-godišnje zaposlenice zatražio novac. Ona mu je predala oko 10.000 kuna, pa se nakon toga udaljio i osobnim vozilom dovezao u Zagreb gdje je u naselju Sigečica u metalni kontejner odbacio plastični pištolj. Potom se odvezao na adresu stanovanja gdje je odložio otuđeni novac.

Policija je također kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjakom utvrdila da je počinio dva kaznena djela: 21. svibnja u trgovini u Dugoselskoj ulici, a drugo 25. svibnja u cvjećarni na Kobiljačkoj cesti.

Osumnjičeni maloljetnik je 21. svibnja oko 19,30 sati u trgovini u Dugoselskoj ulici, od zaposlenice koja je bila sama u smjeni, odmah po ulasku, držeći u ruci plastični pištolj, zatražio novac. S prodajnog pulta uzeo je prijenosnu kasu s novcem i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Nakon nekoliko dana, u petak, 25. svibnja, osumnjičeni je oko 16,45 sati došao u cvjećarnu u Kobiljačkoj prišavši prodajnom pultu plastičnim pištoljem te zatražio novac. Zaposlenica mu je predala metalnu prijenosnu kasu s pulta nakon čega se udaljio iz cvjećarne te u blizini odbacio kasu i plastični pištolj. Policijski službenici zatekli su ga u Ulici A. K. Miošića. Ukupna šteta tim kaznenim djelima iznosi 1700 kuna.