KRALI CIGARETE, MOBITELE, PIĆA...

Pali osječki provalnici u kioske

27.04.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Četvorica provalnika sa šireg područja Osijeka, koji su od prosinca prošle do 25. travnja ove godine provalama u kioske Tiska i Inovina u Osijeku i Tenji ukrali cigareta, duhana, alkoholnih pića, mobitela i druge manje vrijedne robe u vrijednosti 280.000 kuna, uhićeni su i jučer privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku

Kao počinitelji 21 teške krađe provaljivanjem privedeni su 29-godišnjak iz Tenje, 54-godišnjak iz Osijeka i dvojica iz Darde, stari 35 i 46 godina.

Za isto kazneno djelo prijavljen je i 46-godišnji Osječanin, dok je njegov deset godina stariji kolega prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Svi su već u policiji evidentirani kao počinitelji kaznenih djela s elementima nasilja, od krađa i teških krađa do prijevara. Služili su se posebnim provalničkim alatom – vijkom koji su uvrtali u cilindričnu bravu i čupali je kako bi ulazili u kioske.

Ukradenu robu prodavali su na području Slavonije i Baranje. Postoji sumnja da je ista skupina počinila mnogo više sličnih kaznenih djela na području cijele policijske uprave te na području Slatine i Vinkovaca, čime je načinjena šteta od približno pola milijuna kuna, pa se kriminalistička obrada nastavlja.

Osim za ta kaznena djela, 29-godišnjak iz Tenje i 35-godišnjak iz Darde prijavljeni su i za kazneno djelo izrade i nabavke oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela.