sjeverna makedonija

Pale ostavke zbog požara u covid bolnici u Tetovu

10.09.2021 u 20:09

Bionic
Reading

Zamjenik ministra zdravstva Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podnijeli su u petak ostavke zbog požara u covid centru tetovske bolnice u kojem je život izgubilo 14 a teško je ozlijeđeno 12 osoba

Hasani i Besimi objavili su da podnose ostavke na svojim Facebook profilima u petak poslijepodne, navodeći da je to moralni čin nakon strašne nesreće u privremenoj covid bolnici.

"Ostavka je namanje što mogu učiniti u ovom trenutku, da poštujem žrtve i ozlijeđene i na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva!", napisao je Hasani.

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da osjeća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi.

"Nakon ovako tragičnog i nesretnog događaja ova odluka je neizbježna. Moja ostavka neće utješiti obitelji nastradalih, ali vjerujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili", napisao je Besimi.

U povodu zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, sjevernomakedonski ministar zdravstva Venko Filipče izjavio je u četvrtak da će odluku o ostavci donijeti kad se završi istraga nesreće.

U požaru koji je izbio u srijedu navečer nakon eksplozije u privremenoj covid bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata.

Tetovo Izvor: Profimedia / Autor: Arbnora MEMETI / AFP / Profimedia