ŠVERC LJUDI

Pala srpska ekipa s ilegalnim imigrantima na Bregani

03.08.2016 u 16:19

Bionic
Reading

U blizini graničnog prijelaza s Bregana/Obrežje slovenska je policija utorak našla i zadržala veći broj ilegalnih migranata koji su ušli u Sloveniju, a uhvaćeno je i više državljana Srbije koji su im u tome pomagali, objavili su u srijedu slovenski mediji, pozivajući se na policijske iizvore.

U okolici najvećeg međunarodnog graničnog prijelaza s Hrvatskom uhvaćeno je deset turskih državljana, među njima i dvomjesečna beba, te državljanin Srbije koji im je u ilegalnom prelasku granice pomagao.

Istodobno, na samom graničnom prijelazu su prilikom policijske kontrole u podvozju prikolice teretnog vozila otkrivena dva Afganistanca koji su također namjeravali u zemlju ući ilegalno.

Uz 20-godišnjaka iz Srbije, vozača teretnog vozila u čijoj su prikolici nađeni Afganistanci, na širem podruučju Brežica policija je kasnije otkrila još tri njegova zemljaka, također sudionika u ilegalnom prebacivanju migranata bez odgovarajućih dokumenata, u Sloveniju, objavila je policijska uprava Novo Mesto, zadužena za kontrolu tog dijela granice s Hrvatskom.

Jedan je afganistanski državljanin već predan hrvatskim tijelima, dok će nekoliko turskih ilegalnih migranata iz te skupine, među njima i četvoro malodobne djece, policija - kako se navodi - nakon završenog postupka predatii hrvatskim kolegama.

Protiv državljana Srbije bit će podnijeta kaznena prijava, a privest će se istražnom sucu koji treba odlučiti o njihovu pritvoru do suđenja.