OTVORENO PISMO

Pahora kritizira i njegov automehaničar

05.01.2011 u 13:31

Bionic
Reading

Kritiziranje slovenske vlade uhvatio je toliko maha da je premijera Boruta Pahora u otvorenom pismu na ostavku pozvao i njegov bivši automehaničar, a sudeći po tonu pisma, i bivši prijatelj

Automehaničar Ivo Leban iz Šenpasa, mjesta u blizini Nove Gorice, odakle je i sadašnji predsjednik slovenske vlade, u otvorenom pismu koje je na internetu objavio ljubljanski Dnevnik navodi da je dugogodišnji član Pahorovih Socijalnih demokrata (SD) i premijerov prijatelj odavno, još iz vremena kad je Pahor kod njega servisirao bijelog 'fiću' u kojemu se tada vozio.

Leban je naveo da se Pahoru javlja otvorenim pismom zbog stanja u državi i samoj stranci, i to nakon što se u jednom telefonskom razgovoru odbio sastati s njim.

'Na posljednjim smo parlamentarnim izborima pobijedili riječima jer su ljudi odbijali politiku prijašnjeg predsjednika vlade Janše, ali će na idućima pobjeda biti moguća samo djelima, a tu si ti, dragi Borute, prekratak', poručuje u otvorenom pismu automehaničar.

Dodaje da je Pahor u Ljubljani 'upao u političku močvaru raznih politikanata' koji su ga okružili i ne daju mu disati te da stranka zato nema izgleda na sljedećim izborima i da će ih izgubiti.

'Odlučni ste i bahati kad treba udariti po siromasima koji su za vas glasali i kad se šepurite u Bruxellesu, ali ste tihi kao miševi kad bi trebalo udariti po stolu i kazniti lopove koji su u privatizaciji ukrali milijune, a radnike poslali na cestu', navodi u svojoj poruci Pahoru ljutiti automehaničar i stranački kolega.

Među svojim kritikama tvrdi i da se Pahor udaljio od ideala socijaldemokracije, da je u Sloveniji potrebno osnovati 'novu ljevicu' te da ima osjećaj da je Pahoru i njegovoj vladi zato 'isteklo vrijeme', jer su u politici potrebni 'novi ljudi'.