granični prijepori

Pahor uz obljetnicu arbitražne odluke kaže da će ona biti primijenjena prije ili kasnije

29.06.2018 u 18:07

Bionic
Reading

Granični prijepor između Hrvatske i Slovennije definitivno je riješen arbitražnom presudom koja će prije ili kasnije biti primijenjena, naveo je u petak u izjavi za javnost slovenski predsjednik Borut Pahor, povodom godišnjice objave presude arbitražnog suda koju Hrvatska zbog slovenske kompromitacije tog procesa ne priznaje i nudi bilateralne razgovore o konačnom rješenju

'Uvjeren sam da će presuda arbitražnog suda prije ili kasnije biti realizirarna u skladu s odlukom arbitražnog suda', naveo je Pahor u izjavi koju je prenio njegov ured.

'Arbitražni sud je donio odluku temeljem međudržavnog sporazuma koji su zaključile dvije vlade, ratificirala oba parlamenta, a u Sloveniji je i potvrđen na referendumu', kazao je Pahor.

'Tako su dvije susjedne države, Slovenija i Hrvatska, mirnim putem i na način koji je obostrano obvezujuće riješile granični spor. Sada je njihova zadaća da ga na miran način i primijene', navedeno je u Pahorovoj izjavi povodom obljetnice odluke koju su objavili suci u ad-hoc arbitraži sklopljenoj prije ulaska Hrvatske u EU.

Jakov Kitarović i Borut Pahor u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL