U NOVE POBJEDE

Pahor: Imam viziju, energiju, znanje i iskustvo

03.10.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) i aktualni premijer Borut Pahor izjavio je da nije sklon stvaranju 'velike koalicije' nakon prijevremenih parlamentarnih izbora 4. prosinca

'Postoji niz razloga zbog kojih nisam sklon velikoj koaliciji. Moj koncept vođenja vlade i koncept Janeza Janše ne idu zajedno, zato neka onaj tko dobije povjerenje birača na izborima vodi vladu, a drugi neka ostane u opoziciji', rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju.

Pahor je tako komentirao neke analize po kojima stvaranje 'velike koalicije' dviju najjačih stranaka nakon izbora nije isključeno zbog potrebnih promjena za prevladavanje ekonomske krize, kao i zbog sličnog rejtinga obiju stranaka.

Janša tvrdi da je Pahorova koalicijska vlada lijevog centra zemlju dovela 'u agoniju' zbog pretjerana zaduživanja i slabe ekonomske politike, a glavni moto njegove stranke na izborima bit će 'Slovenija može bolje'.

Pahor s druge strane tvrdi da su ekonomske teškoće u Sloveniji rezultat globalne krize i recesije te da je desna opozicija njegovu vladu referendumima blokirala u provedbi potrebnih strukturnih reformi.

'Birači će morati prosuditi je li za Sloveniju rješenje retorika koju nude Janša i njegova stranka te koja je perspektiva bolja. Ja biračima ne nudim bolji život, ali mogu obećati da im ga kriza neće dodatno pogoršati', rekao je Pahor, dodavši da njegova stranka jamči da se socijalne razlike u društvu neće povećavati.

'Imam viziju i potrebnu energiju za položaj premijera te znanje i iskustvo o izazovima koji nas čekaju', rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju.