KOSOR O SASTANKU

'Pahor i ja dogovorili smo da ćemo biti tajnoviti'

01.08.2009 u 13:14

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor i dalje odbija izreći bilo kakve detalje o njezinom susretu sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom u Trakošćanu.

'Za ovu tajnovitost ima razloga, tako smo se dogovorili ja i kolega Pahor i razumjet ćete zašto nikakve detalje o tom susretu ne mogu otkriti. Neotkrivanje detalja može dovesti do postizanja dogovora jer kod obje strane postoji dobra volja i optimizam. Najvažnije je da se blokada od strane Slovenije riješi, da se odblokiraju pregovori, da Hrvatska završi pregovore sa Europskom unijiom do kraja ove godine ili početkom sljedeće godine. To je najveći hrvatski interes i u tom interesu sam i otišla na razgovor na taj sastanak u Trakošćan.' izjavila je Kosor, piše Večernji list.

Kosor je komentirala i svoju haljinu na sastanku: 'To što sam bila odjevena u crvenu haljinu nije trebalo predstavljati neku simboliku i posebnu poruku javnosti, ali i sami znate da je crvena boja Hrvatske. Nitko mi nije savjetovao kako ću i što obući, nemam novaca za usluge stilista i sama sam se odlučila tako odjenuti, a naravno nisam sudjelovala ni u tome da je kolega Pahor imao kravatu u boji moje haljine' rekla je Jadranka Kosor.