'NE OSJEĆA ODGOVORNOST'

Pad HDZ-ovog dalmatinskog jastreba: Ževrnja se oglasio na Facebooku

25.04.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Zlatko Ževrnja koji je niti mjesec dana do lokalnih izbora izbačen iz utrke za splitsko-dalmatinskog župana, na svom je Facebook profilu ostavio svojevrsnu oproštajnu poruku. Istaknuo je da ne osjeća osobnu odgovornost za dodjelu koncesije za Zlatni rat, no da odlazi zbog medijske percepcije. Ostaje i dalje vjeran HDZ-u, ističe

'Od prvih dana utemeljenja HDZ-a do danas, bio sam i ostajem do kraja, odani član stranke. Riječi utemeljitelja stranke i prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana: 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što' bile su i ostale moje temeljno načelo političkog djelovanja', piše Ževrnja na Facebooku.

'Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući još jednom svima koji su me predložili na časnu dužnost kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije, najavljujem osobno odustajanje od tog prijedloga', pojašnjava.

Ostaje, kaže, vjeran i odan član HDZ-a, 'spreman pomoći svojoj stranci i kandidatima na lokalnim izborima u svom punom ljudskom, stručnom i političkom kapacitetu'.

Podsjetimo, Ževrnja je sinoć je bio u prostorijama Vlade u Banskim dvorima, ali njegova politička sudbina tek je sada postala jasnija.

Više od pet sati trajao je buran sastanak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje u ponedjeljak navečer, na kojemu je Plenković ultimativno zahtijevao Ževrnjino povlačenje iz izborne utrke zbog afere oko Zlatnog rata - dok je ovaj to uporno odbijao.

Njegova politička sudbina čini se definirana i izvori tportala tvrde da je već poznat novi HDZ-ov kandidat za župana: to bi trebao biti Blaženko Boban, donedavni dugogodišnji gradonačelnik Solina i današnji saborski zastupnik.

On se prije godinu dana povukao s gradonačelničkog mjesta i u sklopu unutarstranačkih dogovora - kad je Ante Sanader postao predsjednik županijskog ogranka, a Ževrnja kandidat za župana - rezervirana mu je fotelja dožupana.