NESREĆA KOD ROVINJA

Ozlijeđeno 16 danskih srednjoškolaca

21.01.2009 u 09:31

Bionic
Reading

U prevrtanju autobusa danskih nacionalnih oznaka, koje se jutros oko sedam sati dogodilo na cesti Bale-Sošići kod skretanja za mjesto Krmed, ozlijeđeno je 16 danskih srednjoškolaca, a ne sedam kako je do sada pisano

BALE - Po riječima glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogić, u autobusu je bilo šezdesetak učenika srednjih škola iz Danske koji su u Istru doputovali kao potpora danskim rukometnim reprezentativcima koji svoje utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu igraju u Poreču.

Iz pulske Opće bolnice pušteni su svi ozlijeđeni, osim jednog učenika koji je zadržan na promatranju. Preostali su zbrinuti u školskoj sportskoj dvorani u Balama.

Do nesreće je došlo kada je vozač zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te udario u rub ceste, uslijed čega se autobus prevrnuo.

'Djeca su uglavnom dobro, iako su još u šoku, mnogi plaču i zovu kućama. Vatrogasci iz Bala prvi su stigli na mjesto nesreće i odmah preuzeli brigu o djeci. Čini se da se autobus prevrnuo i nastavio kliziti što mora da je bilo strašno', rekla je pročelnica Bala Zdenka Vratović.

Vozač danskog autobusa kaže da mu je iz suprotnog smjera dolazio autobus te da je, kada se malo izmakao, zahvatio kotačima zemlju, proklizio i izletio s ceste.

Protiv njega prekršajnom sudu u Rovinju podnijet će se optužni prijedlog zbog kršenja propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istaknula je glasnogovornica Rogić i dodala da je vozač podvrgnut alkotestiranju te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.