bolEst se širi europom

Ovo su aktualne brojke zaraženih i umrlih od koronavirusa

26.02.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Druga osoba koja je zaražena koronavirusom preminula je u Francuskoj, objavile su u srijedu zdravstvene vlasti te zemlje

Zdravstveni dužnosnik Jerome Salomon u televizijskom je obraćanju kazao kako je 60-godišnji Francuz bio u vrlo teškom stanju kad je testiran u bolnici Pitie-Salpêtrière u Parizu u utorak.

'Na nesreću, preminuo je tijekom noći', kazao je Salomon.

Preminuli muškarac jedan je od tri nova slučaja u Francuskoj, čime je broj ukupno zaraženih u toj zemlji porastao na 17.

U Njemačkoj su u srijedu potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, od kojih se mladić (25) dovodi u vezu s izbijanjem zaraze u Italiji jer je bio u Milanu, a drugi je bio u kontaktu s osobom koja je bila u Kini. Taj muškarac (47) u Sjevernoj Rajni Westfaliji u kritičnom je stanju, prenijeli su bolnički izvori.

U srijedu je na sjeveru Italije potvrđeno novih 30 slučajeva zaraze i prvi su put zaražena i djeca.

U Lombardiji od ukupno 259 zaraženih četvero je djece, među kojima i četverogodišnjakinja.

  • +6
Koronavirus u Italiji 25.2. Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI

U susjednom Venetu 58 je slučajeva zaraze. U toj zemlji do sada je preminulo ukupno 11 osoba i radilo se o starijim osobama koje su patile i od drugih bolesti. U Italiji je ukupni broj zaraženih dosegnuo 350.

U Iranu je 19 osoba preminulo, a 139 osoba zaraženo je koronavirusom, objavio je u srijedu glasnogovornik ministarstva te zemlje.

Iran ima najveći broj preminulih osoba izvan Kine, u kojoj se virus i pojavio krajem 2019.

Kuvajtsko ministarstvo zdravlja objavilo je u srijedu da je broj potvrđenih slučajeva zaraze u toj zemlji porastao na 18 nakon što je otkriveno šest novih i radi se o državljanima Kuvajta koji su putovali u Iran.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa:

Gotovo sve zemlje koje graniče s Iranom tijekom vikenda su ili zatvorile granicu prema toj zemlji ili uvele putne restrikcije.

Tajland je u srijedu objavio da su dijagnosticirana tri nova slučaja, pa je sada ukupni broj zaraženih u toj zemlji porastao na 40.

Južna Koreja objavila je da je u srijedu evidentirano novih 284 slučajeva koronavirusa, među kojima je i američki vojnik stacioniran u blizini grada Daegua, epicentra zaraze u toj zemlji.

U Južnoj Koreji sada je ukupno 1261 zaražena osoba.