KOSOR O VASILJKOVIĆU

'Ovo je pobjeda hrvatskog pravosuđa'

12.05.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor iz Dubrovnika je pozdravila vijest o uhićenju Dragana Vasiljkovića u Australiji kojega Hrvatska traži zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata kada je zapovijedao postrojbama pobunjenih Srba

'To je pobjeda hrvatskog pravosuđa', rekla je Kosor. Premijerka je u Dubrovnik došla uveličati proslavu dana Dubrovačko-neretvanske županije te je sudjelovala i na svečanosti otvaranja novoga terminala tamošnje zračne luke koji bi trebao pridonijeti boljoj povezanosti s ostatkom države i svijeta tog kraja koji muku muči s prometnom izolacijom.

U Dubrovniku se Jadranka Kosor sastala sa svih sedam župana primorskih županija te je naglasila kako je lijepo što zajednički surađuju bez obzira na stranačku pripadnost. Prema njenim riječima, u budućnosti će takve suradnje trebati biti što više, kako bi se izradili kvalitetni projekti kojima će se moći koristiti onih 3,4 milijarde eura namijenjenih novim zemljama članicama Europske unije.

Bez projekata, rečeno je, neće biti moguće ni koristiti novac.

Premijerka nije bila voljna komentirati zahtjev Ustavnog suda da se što prije donese Zakon o Uredu predsjednika države na koji se čeka već više od sedam godina.