EUROSKEPTICI PORUČUJU

'Ovo je opasan presedan, tražimo ponavljanje referenduma!'

22.01.2012 u 21:19

Bionic
Reading

Euroskeptici, okupljeni u Vijeću za Hrvatsku - NE EU, poručuju da ne priznaju rezultate referenduma o EU kao vjerodostojne i najavljuju akcije. 'Ukoliko bi se ponovio referendum, bi li to bio zločin za hrvatski narod?', pita se Marjan Bošnjak

Pravnik Marjan Bošnjak ustvrdio je da je referendum za EU 'opasan presedan za Hrvatsku'.

'Ovaj put se radilo o uniji, ali da li to znači i za sve buduće referendume, o čemu god se radilo, da će pozicija uvijek imati pravo financirati svoju stranu?', pita se Bošnjak.

'Tražimo ponavljanje referenduma! Jer ovaj referendum nije legitiman, to je jasno svima osim ovima na vlasti jer oni samo žele pozitivan rezultat', izjavio je Bošnjak i ustvrdio da je rezultat išao u korist političkim elitama zato jer mu se odazvala velika većina od milijun i 100.000  umirovljenika 'u strahu od prijetnji Vesne Pusić da će ostati bez penzija', koji su na taj način zapravo 'odlučili o sudbini svojih unuka'.

'Od ovih 43 posto koje se odazvalo na referendum, da ih je 100 posto glasalo 'za', još uvijek je to manjina hrvatskog naroda', dodao je Bošnjak.

'Mi nismo dobili ni lipe za našu kampanju. Naše najbolje ideje nismo mogli relaizirati. Tako se ne vodi referendum. Oni večeras mogu slaviti što je prošao referendum. Ali što će biti za dvije-tri godine? Ako sam ja u pravu, imat ćemo kaos. Ako su oni u pravu, Hrvati će biti sretni, a onda ću i ja biti sretan jer je moj narod sretan', zaključio je Bošnjak.

Željko Sačić je rekao da 'indoktrinacija i manipulacija hrvatskim pukom ide do te mjere da su naše političke elite iskoristile hrvatskog mučenika, hrvatsko i sveto ime, Antu Gotovinu u propagandne svrhe, bez njegova znanja'.

'Iz njegove obitelji dolaze informacije da on nije pozvao Hrvate da podrže ulazak u EU i to će biti razlog za grubu manipulaciju. Ovaj je referendum zbog toga nelegitiman ali i nelegalan', poručio je Sačić.

Željko Cvrtila
upozorava kako 'Eu nije nikakav politički projekt, već projekt krupnog kapitala kojem smetaju granice'. Napomenuo je kako njihova udruga nije sačinjena isključivo od desno orijentiranih stranaka i pojedinaca, kako ih se doživljava u javnosti, već da među njima ima i dosta 'ljevičara'.