POVUČENA TUŽBA PROTIV VESNE BALENOVIĆ

'Ovo je dokaz da je sve što sam govorila - istina!'

24.10.2012 u 21:22

Bionic
Reading

Bivši predsjednik uprave INA-e Tomislav Dragičević u posljednji je trenutak, točno pred održavanje glavne rasprave koja je trebala biti jučer održana, povukao tužbu za klevetu koju je prije više od 10 godina 'prišio' Vesni Balenović. Sutkinja Tamara Pleše učinila je jedino što joj je preostalo – obustavila je postupak

Također, podsjetimo, na gotovo isti dan, prošle je godine nakon 70 ročišta u devet sudskih postupaka koji su vođeni protiv Vesne Balenović, a zbog upornog neodazivanja Dragičevića na zakazana ročišta, sutkinja Zlatica Prišlin na Općinskom sudu u Zagrebu obustavila postupak protiv jedne od najpoznatijih zviždačica u državi. Razlika je što je Dragičević tužbu ovaj put i službeno, doduše, bez ikakvog obrazloženja, povukao.

Na sve ovo oglasila se i sama Vesna Balenović u priopćenju medijima rekavši kako je ovo samo dokaz da sve što je Dragičeviću 'stavljala na dušu' istina. 'Dragičević se našao povrijeđenim jer sam ga u medijima kao predsjednika Uprave prozivala što je dopustio da kriminal i korupcija u INA-i uzmu maha, što su mu bili preči interesi naftne mafije nego racionalizacija troškova koju sam predlagala i da je za vrijeme vođenja INA-e propustio modernizirati rafineriju u Sisku. Time je prouzročio daljnje trovanje i zagađivanje, koje je imalo za posljedicu brojna oboljenja i smrti građana Siska.

Odustajanjem od tužbe za klevetu Dragičević je priznao svoju odgovornost za eskalaciju kriminala u INA-i i štetu koju je godinama nanosio INA-i. Dakako da je odustajanjem od svog desetogodišnjeg obijesnog progona Dragičević prestao dalje rušiti ugled INA-e', napisala je u priopćenju Vesna Balenović.

'Ovo odustajanje samo je kamenčić u mozaiku kojim sam dokazala da prije deset godina INA nije bila vođena dobrim gospodarskim interesima, već privatnim interesima pljačke i destrukcije. Na koncu, da sam bila u pravu, svojim intervjuima potvrdili su i predsjednici NO INA-e Slavko Linić i Davor Štern. Priznala je i Vlada RH ponudivši mi 20.000 eura na ime kršenja mojih ljudskih prava, a što smatram najvažnijim, dobila sam i pismeno priznanje Državnog odvjetništva da su temeljem moje kaznene prijave u INA-i otkrili kriminal i počinioce', pojasnila je Balenović.

U optimističnijem tonu, poznata se 'zviždačica' zapitala: 'Hoće li INA nastaviti gubiti obraz?' Naime, kako navodi u priopćenju, o svemu je ovome već u nekoliko navrata pisala aktualnom predsjedniku Uprave INA-e Zoltanu Aldottu.

'Ostaje za vidjeti hoće li mi odgovoriti i shvatiti rješenje mog predmeta kao neriješenu hipoteku svog prethodnika. Vjerujem da uz malo dobre volje možemo postići pravedno i etično rješenje. Time bi se Aldott kao novi predsjednik Uprave distancirao od svih loših odluka i postupaka koje je bivša Uprava INa-e prema meni počinila', zaključila je Vesna Balenović.