uspješna potraga

Ovo je Casper, HGSS-ovac koji je pronašao izgubljenu staricu

30.01.2019 u 17:53

Bionic
Reading

Potražni pas Hrvatske gorske službe spašavanja pronašao je nestalu staricu koja je cijelu noć provela na otvorenom na području Sukošana

U utorak, 29. siječnja 2019., u 22:11 na dežurni telefon Stanice Zadar dolazi poziv centra 112 u vezi nestale starije ženske osobe na području općine Sukošan, javlja HGSS.

Nestala je zadnji put viđena u ranim popodnevnim satima, inače boluje od demencije te je pod emocionalnim stresom zbog smrti supružnika.

'U 23:00 h 12 spašavatelja i dva potražna psa izlaze na teren. Radi se brza pretraga u krugu od zadnjeg mjesta viđenja. U potrazi je sudjelovalo i 50-ak mještana a potraga se nastavlja do kasno u noć i odmah ujutro sljedećeg dana. Osim HGSS-a u potrazi sudjeluju mještani i 5 članova MUP RH. U 10:00 nestalu osobu pronašao je HGSS-ov potražni pas. Osoba je pronađena 2 km od zadnjeg mjesta viđenja u blizini pruge. Nakon pronalaska osoba je predana HMP na daljnju obradu. Nakon potrage sa sretnim završetkom, željeli bi smo pohvaliti mještane općine Sukošan koji su se odazvali u velikom broju (preko 100) i pokazali veliko srce i volju za pomoć. Ovakva suradnja je uvijek dobro došla i hvale vrijedna', poručuju iz HGSS-a.

Pas Casper pronašao staricu Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX