MILANOVIĆ NA GODIŠNJICU SMRTI

'Ovim stanjem u Hrvatskoj ne bi bio zadovoljan ni Račan'

29.04.2011 u 14:59

Bionic
Reading

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas je na Račanov grob na zagrebačkome groblju Mirogoju položilo vijence.

U izaslanstvu su bili i mnogi SDP-ovci, među kojima i glavni tajnik stranke Igor Dragovan te predsjednik Glavnog odbora Josip Leko

Zagrebačke SDP-ovce vodio je predsjednik Gradske organizacije te stranke Davor Bernardić

Na novinarsko pitanje misli li da bi Račan bio zadovoljan današnjom Hrvatskom, Milanović je odgovorio da ne bi jer je rijetko tko danas zadovoljan aktualnim stanjem u dravi.

'Hrvatsku volite pa često nismo ni kritični, ali s ovim stanjem ne možemo biti zadovoljni, ni on ni stotine tisuća drugih ljudi', rekao je Milanović

Na pitanje koja je Račanova najveća ostavština, odgovorio je kako su to u prvome redu duhovne, vrijednosne stvari, poput demokracije, tolerantnosti, otvorenosti, ali i neke konkretne, materijalne stvari, kao uvođenje reda u državi te autoceste.

Milanović je naglasio da Račanu osobno dosta duguje i u ljudskome i u političkom smislu, da je od njega mnogo naučio te da 'takvih ljudi nikad dosta'.

Na pitanje misli li da je, kao Račanov nasljednik na čelu SDP-a, ispunio ono što je on od njega očekivao, odgovorio je da je izabran demokratski jer SDP 'nema sustav nasljeđivanja kao neke druge stranke'.

'Jesam li zadovoljan, to će ocijeniti birači. Oni su najvažniji', poručio je Milanović