JESENSKI MEĐUNARODNI ZAGREBAČKI VELESAJAM

Ove godine od 22. do 26. rujna

18.09.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam, središnji poslovni događaj hrvatskog gospodarstva i najznačajniji brand Zagrebačkog velesajma, otvara svoja vrata od 22. do 26. rujna 2010.

Izlagači će se predstaviti u 6 tematskih cjelina: Kolektivni nastup zemalja, Energetika, Contech, Glazba & multimedija, Ples, Široka potrošnja, Dani mode, Mystic.

Kolektivnim izložbama predstavit će se izlagači iz Austrije, Indonezije, Kine i Poljske.

Energetika
Zanimljivost sajma bit će prvo predstavljanje niskopodnog elektromotornog vlaka hrvatske proizvodnje, tvrtke Končar.

Contech
Domaći i inozemni izlagači predstavit će svoju opremu za grijanje, uštedu energije i zbrinjavanje otpada.

Dani mode
Izlagači sajma mode pripremili su prigodne prodaje proizvoda iz asortimana muške, ženske i dječje konfekcije te proizvode od kože i krzna.

Široka potrošnja
Tradicionalne rukotvorine; tepihe, tekstilne proizvode, nakit, suvenire i kožnu galanteriju predstavljaju izlagači iz BiH, Egipta, Indije, Mađarske, Srbije, Slovenije, Senegala i Hrvatske.

Glazba i mutimedija, Ples
Sajam predstavlja izuzetno atraktivan program pun prezentacija digitalnih tehnologija, zabavnih događaja, edukativnih radionica i još mnogo toga. Posjetitelje očekuju brojni koncerti, nastupi glazbenika, DJ-a, live izvođača, mladih talenata, a bit će organizirana i izložba fotografija, kao i brojne nagradne igre.
Posebna atrakcija bit će Gaming arena unutar koje će se svakodnevno na 18 vrhunskih gamerskih računala održavati turniri u najpopularnijim PC igrama kao što su: Call of Duty, Counter Strike, Quake Live i Starcraft s bogatim fondom nagrada za natjecatelje. Za željne adrenalinskih uzbuđenja, prava poslastica bit će Prolight laser labirint.

1. Međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti novi je sajam Zagrebačkog velesajma koji će predstaviti neiscrpne mogućnosti alternativnih metoda i rješenja za zdravo življenje u suglasju s prirodom.

U suradnji s partnerima - Udruženjem za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu HUPED, Ustanovom Makronova te Otvorenom televizijom - Zagrebački velesajam okupit će domaće i strane predstavnike alternativne medicine: prirodne, energetske i duhovne; zdrave hrane, makrobiotike, alternativnog uzgoja hrane; ljekovitog bilja, pripravaka i preparata od ljekovitog bilja; ezoterije; parapsiholoških fenomena; stručnih udruženja i literature.
Posjetitelji će na sajmu upoznati razne terapijske metode i dobiti korisne savjete kako poboljšati zdravlje, isprobati zdravu hranu i posjetiti radionice kuhanja, kupiti preparate od ljekovitog bilja, isprobati kolače i čokoladu od stevije, uključiti se u radionice aromaterapije, sudjelovati u terapeutskoj likovnoj radionici za odrasle, nabaviti stručnu literaturu po promotivnim cijenama, saznati novosti o pokretanju studija Ayurvede u Hrvatskoj, isprobati shiatsu tretmane i prirodnu kozmetiku, relaksirati se smijehom i vježbama u otvorenoj vježbaonici za sve, poslušati koncert duhovne glazbe, nabaviti ručno izrađen nakit od prirodnog poludragog i dragog kamenja i plemenitih metala i još mnogo toga.
Izložbeni segment pratit će vrhunski stručno-edukativni program s renomiranim domaćim i inozemnim predavačima. Posljednji dan sajma obilježit će ekskluzivni koncert biljaka iz Damanhura.

 

 

Zemlja partner - NR Kina - u paviljonu 11A predstavit će svoja dostignuća s područja gospodarstva, kulture, tehnologije i sporta te izložiti šaroliku ponudu svojih proizvoda: uredski pribor, tekstil, opremu za kućanstvo, odjeću, mobilne telefone, računala, elektroniku, kozmetiku, strojeve za proizvodnju i preradu plastike i gume.

Sudjelovanje na JMZV najavio je i Grad Zagreb koji će predstaviti svoje aktivnosti i projekte na području energetski održivog razvoja Grada, informacijskog sustava GIS Grada Zagreba - katastar zelenila izrađenog u svrhu efikasnog upravljanja zelenim površinama Grada, promicanja održive mobilnosti, osiguravanja javnog gradskog prijevoza pristupačnog svim kategorijama građana te gradske i međunarodne projekte iz područja strategijskog planiranja i razvoja Grada

Prvi put na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu pod motom 'Zagrebački holding za održivi urbani razvoj' u paviljonu 8a, podružnice Zagrebačkog holdinga predstavit će razvojne projekte u interesu građana i kvalitetnijeg života u gradu.

Dobrodošli!