APOLITIČNI STUDENTI

Ovakvu elitu proizvodi obrazovni sistem

11.11.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Vodeća mjesta u državnim institucijama i medijima uobičajeno osvajaju oni koji su studirali Pravni i Filozofski fakultet, odnosno Fakultet političkih znanosti

U kratkoj videoanketi, slučajnim odabirom ispitanih, pokušali smo doznati znaju li današnji studenti fakulteta s kojih se regrutiraju budući političari i novinari tko su premijeri susjednih zemalja, koje su ujedno i članice EU-a - Slovenije, Mađarske i Italije. I prate li uopće vijesti, odnosno politička događanja?

Sudeći prema izjavama naših sugovornika, zatrpanost studentskim obavezama i, čini se, krajnje odsustvo motivacije tijekom studija od strane obrazovnog sistema rezultiraju zabrinjavajućom neinformiranošću.

Alenka Bratušek, Viktor Orban ili Enrico Letta su imena premijera Hrvatskoj susjednih zemalja, koje su također članice EU-a, a koja ovim studentima Filozofskog, Pravnog i Fakulteta političkih znanosti ne znače ama baš ništa. Razlog tome što ne znaju tko su prvi ljudi vlada susjednih zemalja sigurno nije samo u njima i njihovim osobnim interesima, nego i u sustavu koji ne potiče opću informiranost budućih intelektualnih elita.

Apolitični studenti