FORMIRANE LISTE ČEKANJA

Ovaj besplatni tečaj za žene pun je pogodak!

02.04.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) organizira besplatne radionice programiranja za žene. Na ovaj se način ženama želi ne samo približiti programiranje već ih i potaknuti na pokretanje svog posla temeljenog na programiranju. Interes je veoma velik, a cilj je tečajem žene naučiti kako napraviti svoju web-stranicu, objašnjava Tihanja Marelja, koordinatorica ZIP-a

Već se u samom početku pojavio velik interes kod žena za ovakvu radionicu, što organizatorima pokazuje da su krenuli u pravom smjeru.

'Nakon što smo pustili i javnost poziv za prijave, u roku od pola sata popunili smo sva mjesta. Odlučili smo napraviti listu čekanja za sljedeću radionicu budući da nam je kroz dan stiglo preko 80 upita. To su nam veoma značajni pokazatelji i trudit ćemo se nastaviti.

Osobna internetska stranica

Zagrebački inkubator poduzetništva na temelju dosadašnjih radionica zaključio je da su timovi sa ženskim osnivačicama bili veoma uspješni, a to je bio i jedan od razloga pokretanja ovih radionica kojima može pristupiti svaka žena bez prethodnog polaganja ispita.

'Radionici može pristupiti svaka žena, bez obzira na zvanje i zanimanje. Jedini je uvjet taj da mora posjedovati svoje prijenosno računalo kako bi mogla pratiti vježbe', tumači koordinatorica.

Broj polaznica ograničen je na 15 kako bi kvaliteta učenja bila bolja, a rezultati na kraju radionica bolji.

'Prvi blok radionica sastoji se od sedam predavanja po tri sata. Termini su dva puta tjedno. Polaznice će prolaziti kroz zadatke prilagođene za početni stadij te će kroz korake kao završni cilj trebati napraviti jednostavnu web-stranicu. Broj polaznica ograničen je budući da je dosta kvalitetnije raditi i očekivati rezultate ako je manje polaznika', kaže Marelja.

Radionice počinju 5. travnja u prostorijama Zagrebačkog inkubatora poduzetništva,  utorkom od 13:30 i četvrtkom do 16 sati. Prijaviti se možete preko ove stranice