SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA SPLITA

Otvoreni rat Keruma i HDZ-a

23.02.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu splitskog Gradskog vijeća zbog niza uvreda koje je gradonačelnik Željko Kerum uputio HDZ-ovoj vijećnici Sanji Župi nakon postavljenog pitanja

Vijećnica Župa zatražila je od gradonačelnika da pojasni zašto Grad Split sada posluje preko Zagrebačke banke, a ne više preko Hypo što je donedavno bio slučaj. Župa je tu navodnu promjenu povezala s kreditom u iznosu od 30 milijuna kuna koji je zagrebačka banka dala Kerumovoj tvrtki.

'Obrazložit ću sve što ste rekli, ali nije prvi put da govorite neistinu, na svakom vijeću kažete neku glupost, pa tako i sada. Zadirete u neke stvari koje uopće nisu tema grada i ovoga Vijeća', kazao je Kerum i dodao da njegove tvrtke rade sa sedam banaka uključujući i Zagrebačku.

'Vi ste zajedno s Marasovićem uništili splitski HDZ i zato vas ima samo troje u gradskom vijeću', rekao je Kerum i najavio tužbu protiv Sanje Župe. Na kraju je još pozvao na provjeru radnih sposobnosti HDZ-ove vijećnice.

Župa je htjela replicirati na izrečene uvrede, ali joj je predsjednica GV-a Nevenka Bečić oduzela riječ. Klub HDZ-a je zbog situacije zatražio pauzu, ali je nije dobio. Na kraju su Župa Tomislav Gojo Mirko Ramljak napustili sjednicu Gradskog vijeća nakon pola sata od početka. Ispred dvorane su ustvrdili da se više neće vraćati da bi slušali uvrede gradonačelnika.

'Tko zna kada će uopće biti sljedeća sjednica, možda za dva-tri mjeseca', našalio se Ramljak

Željko Kerum odbacio je sve optužbe Sanje Župe i HDZ-ovih vijećnika i najavio tužbu protiv njih zbog izgovorenih neistina te ponovio da Grad posluje preko Hypo banke, a Stanouprava preko Zagrebačke banke.