Događanja

Otvoren 4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

16.06.2012 u 13:23

Bionic
Reading

Fotografskom izložbom jedanaest finalista u Galeriji Karas jučer su direktor festivala Krešimir Zadravec i kustosica izložbe Karla Pudar službeno otvorili 4. Međunarodni festival fotografije Organ Vida, a izložbu je nakon otvorenja posjetio i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske

U sklopu izložbe finalista Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida u Galeriji Karas izloženo je po deset fotografija iz većih ciklusa sljedećih autora: Kirill Golovchenko, Jean-Francois Hamelin, Stephen Kelly, Sanja Knežević, Marco Lachi, Akshay Mahajan, Geir Moseid, Tommaso Protti, Mateusz Sarello, Christian Stejshal, Alesandro Vecchi.

Drugi dan festivala

I drugi dan festivala očekuje vas zanimljiv program. U 17 sati održat će se panel 'Pozicija dokumentarne fotografije u Hrvatskoj' na kojem će govoriti Siniša Hančić (Zbor fotoreportera Hrvatske), Darije Petković (ADU), Sandra Vitaljić (ADU) i Boris Cvjetanović. Moderator panela bit će fotografkinja Barbara Šarić.

U 18 sati u goste dolazi Swan Ti, dokumentarna fotografkinja iz Jakarte, koja će prezentirati iskustva o radu u lokalnoj zajednici na Jakarti s mladim ljudima i studentima koji kroz interakcije, radionice i diskusije uče o umjetnosti i kulturi, s posebnim naglaskom na fotografiji. Severin Koller u 19 sati održat će predavanje i diskusiju o dokumentiranju svakodnevnog života ulice iz svih aspekata koje uključuje taj fotografski pravac.

Proglašenje pobjednika 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida i dodjela nagrada započet će u 20.30 sati, a kasnije je na programu Radio 808 dj's party

Na trećem zagrebačkom Open Showu, koji će se održati u nedjelju u Galeriji Karas u 19 sati, svoje će projekte predstaviti Dario Matić, Saša Kralj, Katrin Bjork i Danko Stjepanović.

Današnji program održava se u kinu Europa i besplatan je.