PANIKA NA OTOKU

Otrovali se zaposlenici poznatog hotelskog lanca, epidemiolozi još uvijek ne znaju izvor zaraze

07.08.2019 u 11:04

Bionic
Reading

Jedan dio zaposlenika Sunčanog Hvara završio je na liječenju nakon što su pogođeni nepoznatom zarazom koja uzrokuje proljev, povraćanje i mučnine

Kako javlja Slobodna Dalmacija, u utorak se otokom Hvarom pronijela vijest da se iznenada razbolio veći broj zaposlenika Sunčanog Hvara d.d., najveće hotelske tvrtke na škoju, a koji su smješteni u hotelima Bodul i Galeb u Križnoj luci.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije potvrdio je određeni broj oboljelih. 'U utorak ujutro smo doista dobili informaciju od djelatnika Hitne medicinske pomoći u Hvaru o grupiranju pacijenata sa simptomima povraćanja, proljeva i grčevima u trbuhu. Oni su se, s obzirom na produženi vikend, na Hitnoj medicinskoj pomoći počeli javljati u nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine. Toj službi se javilo ukupno dvanaest osoba te još njih šest u utorak, u jutarnjoj smjeni liječniku primarne zdravstvene zaštite. Možemo potvrditi i to da su svi pacijenti sezonski radnici Sunčanog Hvara te da su smješteni u hotelima Bodul i Galeb' – kazala je za Slobodnu dr.Linda Mihojević, spec. epidemiologinja spomenutog zavoda iz Jelse.

Uglavnom, epidemiolozi u suradnji sa sanitarnom inspekcijom vrše nadzor nad oboljelima, ostalim djelatnicima i objektima. Međutim, dr. Mihojević dodaje da je pojava još uvijek u obradi i zato ne mogu govoriti o sigurnom izvoru zaraze, više informacija će imati nakon obavljenih analiza.