sočni razgovori

[FOTO] Otkriveno u kojem su se velikogoričkom restoranu sastajali Petek i Barišić: 'Tender je trebao danas biti vani, ali sam ga ja zaustavil'

19.09.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Poduzetnik Krešo Petek je, kako bi dobio unosne poslove od velikogoričkih javnih poduzeća, imao intenzivne kontakte s gradonačelnikom Draženom Barišićem i sa šefom VG Vodoopskrbe Tomislavom Jelisavcem. Snimljen je niz telefonskih razgovora, posebice onih u kojima Petek izvještava suradnike i poslovne partnere kako je sa spomenutim dvojcem “pregovarao” o detaljima uvjeta i tijeku natječaja.

S Barišićem i Jelisavcem Petek se često i osobno sastajao, i to najčešće u restoranu Mon Ami u Velikoj Gorici. Policija je sve te sastanke nadzirala tako da je “popratila” njihove dolaske i odlaske, pri čemu je Petek u više navrata izlazio s određenim dobivenim materijalima, a znao ih je dobiti i na USB sticku kako bi naknadno izvještavao suradnike i slao im materijale jumbo-mailovima, javlja Jutarnji list

  • +2
Dražen Barišić stiže na ispitivanje u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Među ostalim, istražitelji su snimili razgovor koji je prethodio Petekovu i Barišićevu druženju u Mon Amiju 10. prosinca lani, a Petek je razgovarao s Tomislavom Mastenom, potpredsjednikom Odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

“Idem sad kod Dražena u VG, a on baš ne voli da mu kasnim”, kaže Petek. U razgovoru se Masten i Petek dogovaraju da i Masten dođe u Mon Ami. “Doći ću ja kad vi završite poslovni dio”, kaže Masten, na što mu Petek odgovara: “Mi ćemo to riješiti za 15 minuta, nemamo mi nikaj ekstra... ali budućnost je pred nama”, kaže Petek.

  • +6
Pretres kuće Dražena Barišića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U veljači ove godine snimljen je i razgovor između Peteka i njegove konzultantice Mirjane Prodan, koja je prema optužbama sudjelovala u namještanju natječaja za projekte u Velikoj Gorici. “Tender je trebao danas biti vani, ali sam ga ja zaustavil”, kaže Petek. U veljači je snimljen i razgovor iz kojega je vidljivo da je umjesto Jelisavcu Petek slao poruke krivoj osobi na mobitel te joj predložio ručak u Mon Amiju.