SVE VIŠE 'IZOLIRANIH SLUČAJEVA'

Otkriveno kako je pao pripadnik najelitnije vojne postrojbe, pozitivan na kokain: To se profesionalcima ne bi smjelo događati

11.10.2021 u 20:55

Bionic
Reading

Vojni specijalac pao je u noćnoj akciji zagrebačke policije, bio je pozitivan na kokain. U oružanim snagama koje vode istragu kažu da je riječ o izoliranom slučaju, a za Dnevnik Nove TV potvrđuju da drogu nisu nabavljali za raspačavanje

Tu noć nije bio na dužnosti. Ali zbog dojave, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, vojnog specijalca prije dva su dana imali na oku, pratili i u njegovo slobodno vrijeme. Pozvana je vojna policija. Testiran je u vozilu, bio je pozitivan na kokain.

Riječ je pripadniku najelitnije vojne postrojbe, zapovjedništvu za specijalne snage. Iste one u čijim su redovima u nešto više od dva mjeseca čak petorica vojnika konzumirala kokain. Istraga još traje, izvijestila je reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

"Riječ je o izoliranim slučajevima, te dosad provedenom istragom nije utvrđeno da su drogu nabavljali ili konzumirali tijekom službe, niti istu nabavljali za potrebe drugih pripadnika postrojbe ili Oružanih snaga. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad navedenim osobama nije utvrđeno da su konzumirali drogu zbog prevelikih zahtjeva na obuci koje nisu mogli ispuniti ili nekog drugog razloga povezanog sa službom", kazali su iz Ministarstva obrane za Dnevnik Nove TV.

Dvojica više nisu u vojsci. Trojica čekaju stegovnu kaznu, postupak traje.

"To se profesionalnim vojnicima ne bi smjelo događati, pa ni policajcima ili djelatnicima sigurnosnog sustava. Ne može nitko iz tih sustava reći - moj privatni život se nikog ne tiče, jer kad su ušao u te strukture - tiče se cjelokupnog sustava", kaže Dubravko Klarić, kriminalist.