HUMANOIDNE 19-GODIŠNJAKINJE

Otkrivene ribe s ljudskim licem

05.03.2009 u 12:07

Bionic
Reading

Dvije ribe s licima izrazito nalik na ljudska nedavno su otkrivene u privatnom ribnjaku u gradu Chongju u središnjem dijelu Južne Koreje. Vjeruje se da su 'humanoidne' ribe hibridni potomci dviju vrsta šarana

Obje ribe su ženke, stare 19 godina, dužine oko 80 centimetara. Imaju nos, oči i usta nalik ljudskim.

Ribe žive u malom ribnjaku smještenom iza kuće 64-godišnjeg Južnokorejca, i to od 1986. Njihov je izgled, međutim, tek nedavno privukao pažnju.

'Moje ribe postale su nalik na čovjeka tek u proteklih nekoliko godina', rekao je vlasnik i dodao da je vidio i druge ribe sa sličnim karakteristikama.

Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da su šarani dobili medijski prostor u Aziji. U studenom prošle godine, jedan šaran napao je i otjerao patku koja se našla u plićaku jezera u potrazi za hranom.

Kalifornijski znanstvenici nedavno su objavili iznenađujuće fotografije ribe s prozirnom lubanjom koja živi u velikim oceanskim dubinama.

U Indoneziji je prije godinu dana otkrivena nova vrsta ribe 'psihodelična' izgleda i ponašanja, tijela prekrivena prugama bijele i svijetlonarančaste boje.