U ATLANTSKOM OCEANU

Otkrivena tijela žrtava u zrakoplovu Air Francea

04.04.2011 u 14:17

Bionic
Reading

U dijelovima olupine zrakoplova Air Francea, nestalog u Atlantskom oceanu prije gotovo dvije godine sa 228 putnika i članova posade, pronađena su tijela žrtava, priopćili su ministri francuske vlade

Ostaci zrakoplova pronađeni su u četvrtom velikom pokušaju lociranja, dok uzroci nesreće i dalje ostaju nepoznati.

Istražitelji su u nedjelju priopćili da su pronašli veliki dio olupine zrakoplova, uključujući motor i dijelove trupa letjelice. Ministrica zaštite okoliša Nathalie Kosciusko-Morizet u ponedjeljak je potvrdila da su u unutrašnjosti olupine otkrivena i tijela žrtava.

'Imamo više od tragova, imamo tijela... Identifikacija je moguća', rekla je ministrica radiju France Inter.

Ministar prometa Thierry Mariani kazao je da će članovi obitelji žrtava biti obaviješteni o nalazima na sastanku koji će se održati krajem tjedna.

'Istina je da su viđena tijela, ali zbog osjetljivosti stvari o detaljima ćemo izvijestiti samo obitelji', izjavio je Mariani za France Info radio.

Zrakoplov na letu 447 iz Rio de Janeira u Pariz nestao je u oluji 1. lipnja 2009. godine.

Airbus, proizvođač zrakoplova, tvrdi da se uzroci nesreće ne mogu utvrditi dok se ne pronađe crna kutija.

Istragu zajednički financiraju Air France i Airbus, a uključuje zarone do dubine od 4.000 metara specijalnim robotima koji pretražuju morsko dno između Brazila i zapadnoafričke obale.

Francuski Ured za istraživanja i analize (BEAR) najavio je da će uskoro iznijeti više detalja o rezultatima posljednje potrage.

Među žrtvama su bili pripadnici 30 nacionalnosti, a najviše je bilo Francuza, Brazilaca i Nijemaca.

Air France