LUDA ZABAVA U PYONGYANGU

Otkriven misteriozni bijelac u lunaparku s Kim Jong-unom

03.08.2012 u 14:16

Bionic
Reading

Tko je misteriozni bijelac kojeg je fotograf AP-a snimio u kabini rollercoastera s Kim Jong-unom dok se sjevernokorejski vođa zabavljao u luna parku? Pitali su se to danima svjetski mediji, a tajna je konačno i otkrivena. Riječ je o mladom britanskom diplomatu Barnabyju Jonesu

Fotografija na kojoj je Barnaby Jones s ushićenim sjevernokorejskim čelnicima na rollercoasteru objavljena je u tamošnjim medijima baš na dan kad je u Londonu izbio skandal sa zamjenom zastava Sjeverne i Južne Koreje. Na Olimpijskim igrama, greškom organizatora na velikom ekranu ukazala se južnokorejska umjesto zastave neprijateljske joj Sjeverne Koreje tik pred utakmicu ženskih nogometnih reprezentacija Kolumbije i Sjeverne Koreje. Ishod je poznat, Korejke su digle sidro, a organizatori su se posuli pepelom.

Kako se britanski diplomat uopće našao u društvu s Velikim vođom Kim Jong-unom i njegovom svitom? Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije tvrdi da je Barnaby Jones bio pozvan, kao i ostali diplomati u Pyongyangu, na otvaranje zabavnog parka Rungna. Premda je bila riječ o neuobičajenom događaju, Foreign Office smatra da je od vitalne važnosti da njihovi diplomati budu aktivni u odnosima s administracijom Sjeverne Koreje. Dodaju i da ionako s njima blisko surađuju na brojnim humanitarnim, kulturnim i obrazovnim projektima na dobrobit naroda Sjeverne Koreje.

Identitet britanskog diplomata s rollercoastera bio je nepoznat dok ga nije razotkrio američki magazin Mother Jones.

Kim Jong-un na rollercoasteru