U OBRADI VIŠE OD 50 LJUDI

Otkriven izvor najnovijeg žarišta koronavirusa u Hrvatskoj, nije ni svadba ni pogreb

01.10.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Kao novo žarište zaraze koronavirusom označeno je područje Grada Popovače, gdje se na jednom skupu u Gornjoj Jelenskoj zarazilo 11 osoba. Epidemiolog dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije otkrio je da su se osobe zarazile na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj.

"Skup je bio u petak, u obradi je više od 50 ljudi, obrađivat ćemo ih još i više, kada nam svi koji su bili na skupu kažu s kim su sve bili u kontaktu. Epidemiološka obrada je u tijeku", rekao je Brkić za Dnevnik.hr.

Predstavljanje knjige trebalo se održati na otvorenom prostoru, ali je skup zbog lošeg vremena preseljen u Društveni dom u Gornjoj Jelenskoj.

Na stranicama Sisačko-moslavačke županije navedeno je kako je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec u petak, 25. rujna 2020. godine, u Društvenom domu "Ivica Pajer" u Gornjoj Jelenskoj nazočio promociji knjige Slavice Moslavac "Zvijezdo sjajna usred Moslavine".

Objavljene su i fotografije iz kojih je vidljivo da nitko od pristutnih nije imao maske. Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.