slab interes

Otkazan sajam automobila u Ženevi u 2021.

30.06.2020 u 11:10

Bionic
Reading

Sajam automobila Geneva Motor Show neće se održati ni iduće godine, objavili su organizatori, najavljujući prodaju imovine zbog slabog interesa izlagača koji sve češće nove automobile predstavljaju na internetu, prenose britanski mediji

Međunarodni sajam automobila u Ženevi najveća je javna manifestacija u Švicarskoj na kojoj je proteklih godina sudjelovao i hrvatski proizvođač električnih automobila Rimac Automobili.

Sajam je redovito privlačio više od pola milijuna posjetitelja a prema navodima organizatora generirao je godišnje prihode od 200 milijuna švicarskih franaka (210 milijuna dolara), navodi BBC.

U veljači ove godine organizatori su ga zbog pandemije koronavirusa otkazali samo nekoliko dana prije otvaranja.

U ponedjeljak su objavili da sajam neće biti održan ni 2021. zbog slabog interesa brendova i izlagača.

„Automobilski sektor trenutno prolazi kroz tešku fazu i izlagačima treba vremena da se oporave od posljedica pandemije“, priopćili su odbor i vijeće fondacije Salon International de l'Automobile koja organizira međunarodni sajam automobila.

Većina izlagača navela je u anketi da „vjerojatno neće sudjelovati“ na izložbi iduće godine, dodali su organizatori.

Objava otvara pitanje o budućnosti takvih događaja na globalnoj razini, odražavajući preispitivanje strategije u kompanijama u automobilskom sektoru.

Ove su godine otkazani i automobilski sajmovi u New Yorku i Detroitu koje su brendovi koristili kako bi predstavili najnovije modele i koncepte automobila. Sada to sami rade na internetu, štedeći na troškovima i zaobilazeći ogromnu logistiku koju izlaganje na samu iziskuje.

Stoga su organizatori ženevskog sajma u ponedjeljak najavili i da planiraju prodati imovinu vlasnicima konferencijskog centra Palexpo u kojem se organizira. To bi bilo rješenje po našem ukusu, dodali su.