33.600 KUNA NA SAT

Otkaz zbog komentiranja plaće na Facebooku

06.04.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Stephanie Bon (37) iz Colshestera u Essexu dobila je otkaz jer je Facebooku usporedila direktorsku plaću od 4.000 funti (33.600 kuna) na sat sa svojom 'crkavicom' od 58 kuna

Službenica Lloyd Banking Groupa radila je kao asistentica u odjelu za ljudske resurse, gdje je zarađivala sedam funti (58 kuna) na sat. Kada je saznala za ogromnu plaću novog izvršnog direktora, odlučila je podijeliti muku s prijateljima na Facebooku: 'Novi izvršni direktor LGB-a zarađuje 4.000 funti na sat. Ja zarađujem sedam funti. Pošteno.'

Čim su nadređeni doznali za njezin komentar, Stephanie je otpuštena.

Prošlog tjedna objavljeno je da je banka ove godine ponudila Portugalcu Antoniju Horta-Osoriju plaću od čak 13,5 milijuna funti, plus bonuse i druge beneficije kako bi ga privoljela da napusti španjolsku banku Santander, gdje je također bio odlično plaćen. Osim toga, Lloyd Banking Group obećao mu je uplaćivati mirovinski doprinos od gotovo 900.000 funti godišnje.

Te informacije izazvale su val nezadovoljstva među poreznim obveznicima, kojima pripada 41 posto kompanije nakon što su je vladine financijske injekcije spasile od bankrota tijekom krize 2008. godine.

'Ne mogu vjerovati da su se prema meni ponijeli tako užasno zato što sam izvan radnog vremena razgovarala na Facebooku s prijateljima', rekla je Stephanie.

'Šef mog tima upitao me zašto sam pisala takve stvari, a onda je došla moja direktorica i rekla da se razočarala u mene jer sam iznevjerila kompaniju.' Službenica je dodala da joj je bilo teško kada je ostala bez posla, ali da, nasreću, ima prijatelje i obitelj koji će joj priskočiti u pomoć u nevolji.

Glasnogovornik Lloyda tvrdi da odlazak Stephanie Bon apsolutno nema nikakve veze s Facebookom.

'Stephanie je bila zaposlena preko jedne agencije na tjedni ugovor. Njezin posao se primicao kraju i to smo joj dali do znanja. Tek nakon toga otkriveni su njezini komentari na Facebooku', rekao je glasnogovornik.