MITROVICA - BJELOVAR

Oteo 14-godišnjakinju za neiživljenog sina

12.10.2009 u 21:54

Bionic
Reading

Vijeće za mladež Županijskoga suda u Bjelovaru kojem je predsjedala sutkinja za mladež Antonija Bagarić nepravomoćno je na četiri godine zatvora osudilo Boška Đurđevića (53) iz Bjelovara

BJELOVAR - Proglašen je krivim za otmicu tada četrnaestgodišnjakinje, počinjenu u Mačvanskoj Mitrovici u Srbiji 2006. Želeći udovoljiti zahtjevu svojega tada 16-godišnjega sina da mu nađe ženu, Boško Đurđević je nagovorio dvojicu srpskih državljana da mu za njega na silu dovedu djevojku, piše Jutarnji list.

Kada su oni to učinili, djevojci je naredio da uđe u njegov Mercedes u kojem se nalazio i njegov sin. Cijelim putem do Bjelovara na nju je vikao i tukao je, slamajući njezin otpor.

Nakon što su došli u Bjelovar gdje Đurđevići žive u velikoj obiteljskoj kući, djevojku su u njoj držali do 17. studenoga 2006. U tom je razdoblju sin Boška Đurđevića, za kojega je djevojka dovedena, s njom održavao spolne odnose.

Prisiljavajući je na to, svaki puta bi je istukao, slamajući njezin otpor. Njezin je dolazak u Bjelovar bio završnica cijele drame oko nagovaranja na udaju za sina Đurđevićevih. Naime, cijela je ta obitelj iz Bjelovara dolazila u Mačvansku Mitrovicu nagovarajući i djevojku, kao i njezinu baku i djeda da se uda za Đurđevićeva sina.

U svom je iskazu tijekom istrage djevojka, uz ostalo, rekla da je u prvi mah pristala na udaju. No nakon dva-tri dana se i predomislila. U tome ju je podržala i baka smatrajući da je premlada za udaju. Đurđevići se nisu mirili s odbijanjem i organizirali su otmicu.

Tijekom suđenja sud je utvrdio da je Boško Đurđević, zajedno sa sinovima i prijateljem, prijetnjama i batinama prisilio djevojku iz Mačvanske Mitrovice da se u njegovu autu odveze u Bjelovar. S ciljem da po romskim običajima bude žena njegovu maloljetnom sinu, u kući ju je skrivao i pred policijom.

Naime, nakon što je bjelovarska policija primila dojavu MUP-a Srbije da bi se maloljetna državljanka Srbije, čiji su nestanak majka i baka prijavile, mogla nalaziti kod Boška Đurđevića, policijski su službenici krenuli u provjeru. No, maloljetnicu nisu pronašli, a cijela je obitelj Đurđević negirala bilo kakvo poznanstvo s nestalom djevojkom.

Tjedan dana poslije, nakon službenoga zahtjeva Interpola u Beogradu, policajci su u ranim jutarnjim satima ponovno došli u kuću Đurđevića i u njoj pronašli maloljetnu djevojku iz Mačvanske Mitrovice.

Liječnici su pregledom utvrdili hematome na njezinu licu, što je potvrdilo i njezine iskaze da su je zlostavljali. Potom su po nju došle majka i baka i odveli je kući.