BIO ČLAN ZLOČINAČKE SKUPINE

Oteli Makedonca zbog pola milijuna eura

24.12.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Dvojica makedonskih državljana i jedan hrvatski, koji su u pritvoru u Rijeci, te još jedan makedonski državljanin koji je u bijegu osumnjičeni su da su se od studenoga do 21. prosinca na području Hrvatske i drugih država povezali s drugim, zasad nepoznatim osobama s prebivalištem izvan Republike Hrvatske te da su organizirali kako bi oteli jednu osobu i prisilili je da im preda veću svotu novca, priopćio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala (USKOK), koji istražuje taj slučaj.

Pritvoreni su makedonski državljani Kiro Stojanovski (43 godine) i Andrej Petejchuk (29 godina) te hrvatski državljanin Blagoje Saša Georgiev (30 godina). U zahtjevu USKOK-a za provođenje istrage je i makedonski i bugarski državljanin Kiril Markovski (54 godine), koji je u bijegu.

Po pisanju medija, oni su u Rijeku stigli kako bi od jednoga makedonskog državljanina koji je tu boravio doznali gdje je oko pola milijuna eura koji su ukradeni u oružanoj pljački vozila jedne makedonske banke početkom ove godine. Novac nije pronađen, a svi su pljačkaši, osim jednoga, uhvaćeni i osuđeni. Kako navode mediji, žrtva otmice u Rijeci bio je taj član skupine koji je pobjegao iz Makedonije u Hrvatsku.

Trojicu osumnjičenika uhitila je specijalna policija u automobilu u blizini željezničkog kolodvora u Rijeci u utorak navečer, neposredno pošto su presreli žrtvu otmice na ulici i uvukli je u svoj automobil.